lördag 5 februari 2011

Ligger det en hund begraven?



Det går framåt med utgrävningen av golvet, men det är tungt! Idag har vi jobbat på bra och kommit halvvägs på mittsektionen. 60 cm ner från gamla golvbjälkarna... puh. Eftersom endast det översta lagret (ca 25 cm pulveriserad jord) kan grävas med spade och resten får lyftas sten för sten för hand så tar det tiiiid, men det syns i alla fall en skillnad! Alltid något!:)

Vi har haft byggmöte med Mathias och beslutat oss för att gjuta golvplattan i omgångar, för att inte riskera att väggarna ger vika. Vi hoppas kunna fixa mittdelen i början av mars. Jag vågar inte ens tänka på hur mycket jobb som återstår med att gräva ur resten - det är bara att bita ihop och jobba på. Vi vill ju flytta in! Planeringen av Etapp 1 lyder som följer: gjuta golv, byta fönster, mura upp nya innerväggar. Låter kanske kort och koncist, men jag är tacksam över att Arga Snickaren inte är här och reviderar vår tidsplan...:)

Anders gjorde några hyfsat makabra fynd idag... Hund? Känns helt OK att flytta på i alla fall, innan vi fixar nytt golv...

1 kommentar:

  1. Milda makter så spännande !!! Vad ni är duktiga !!! Jag ser fram emot möjligheten att kunna följa ert äventyr så här på håll. Hoppas er hälsa står er bi, att ivern och önskan ska fungera som bränsle mot de mål som sakta tar form och som ni anar att ni vill uppnå. Tror att tålamodet är en fin kompis i såna här sammanhang för att inte tala om bussiga och hjälpsamma (hrmm o friska ) föräldrar el andra släktingar o vänner. Kram och lycka till :) !!!

    SvaraRadera