lördag 16 juli 2011

Vinscha sten

Borta är golvbjälkarna - och tyvärr även den gamla matkällaren... Vi hade hoppats på att kunna behålla den, men i och med att vi sänker golvet, isolerar och lägger golvvärme, så hade det resulterat i ett pluttigt utrymme med kryphöjd. Inte helt användbart;) Detta foto visar blivande köket.


Precis när vi började ana nån slags ljusnande avslutning på det evinnerliga grävandet, så stötte Anders på inte en, inte två, inte tre - utan en hel DRÖS jäääädrigt stora stenar. Sånna där som man liksom bara inte flyttar på hur som helst... Vilken OERHÖRD tur att vi fått låna mams/paps fyrhjuling - för här har det vinschats sten idag!:)


Up, up and away! Vi bygde rampar, spettade och vinschade - från ca 80-90 cm under golvnivå. Sakta men säkert fick vi ut sten efter sten.



Imponerade barn tittar på:)

Dessvärre ramlade Anders och stukade foten illa senare på dagen under balansövningen "tippa skottkärra i fyrhjulingssläp balanserande på en planka som vilar på två lastapallar och en gammal dörr". Kylkräm och högläge resten av dagen... Men inget ont som inte för nåt gott med sig - nu kan även frun i huset rejsa fyrhjuling och tömma släp...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar